Misstänkt mordförsök i Malmö

NYHETER

En man i 65-årsåldern har hittats livlös i stadsdelen Eriksfält i Malmö. Han har livshotande skador.

– Vi rubricerar det som försök till mord med tanke på skadorna som mannen har, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson i region syd.

En man i 65-årsåldern har hittats livlös på öppen gata i Malmö. Han hittades vid klockan 09.30 på söndagen liggandes på trottoaren i stadsdelen Eriksfält av förbipasserande, som larmar polisen.

Ambulans tog då hand om mannen och förde honom till sjukhus. Vid klockan ett meddelar sjukhuset polisen att mannen har sådana skador att han inte kan ha orsakat dem själv.

Söker vittnen från platsen

– Skadorna tros inte ha orsakats av ett fall eller liknande. Det är så pass allvarliga skador att de tros ha tillkommit på annat sätt. Vi rubricerar därför händelsen som försök till mord, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson i region syd.

Polisen är beroende av vittnesuppgifter för att komma vidare i fallet. I nuläget har man inga uppgifter om vad som orsakat mannens skador. Det finns heller ingen misstänkt.

Inga stick- eller skottskador

Vid 18.30 på söndagen meddelar Skånes universitetssjukhus att mannen fortfarande vårdas på intensiven för livshotande skador. Polisen uppger att det inte är stick- eller skottskador.

– Förhoppningsvis kommer det att klarna när vi får in mer uppgifter, säger Jimmy Modin.