Spiceoffer vandrar runt som zombier i Florida

1 av 2
NYHETER

Polisen i Clearwater, Florida, ser en explosionsartad ökning av den syntetiska drogen spice.

Hemlösa människor har synts vandra runt likt zombier i en stor park i staden.

Utredarna säger att det ser ut som en scen ur ”The Walking Dead”.

Patrullerande polis i staden Clearwater i Florida har fått svara på en kraftig ökning av larmsamtal om drogen spice.

Polisen uppger för nyhetskanalen Fox 11 att mer än ett dussintal personer fått föras akut till sjukhus efter att ha tagit en överdos av syntetiska marijuanadrogen.

”Ser ut som en zombiefilm”

Det är främst i Crest Lake Park bland hemlösa, men även bland andra människor, som överdoseringarna har skett. Inga dödsfall har rapporterats än så länge. Men levande döda är en beskrivning som polisens utredare inte drar sig för att använda.

– Våra patruller säger att det ser ut som att kliva rakt in en zombiefilm, säger Rob Shaw, polisens presstalesperson i Clearwater och liknar det med en scen ur tv-serien ”The Walking Dead”.

På tv-bilder från Fox syns hur en person frågar en påverkad man i parken vad han heter, utan att kunna få ett vettigt svar tillbaka. En annan bild visar en parkbänk med tillsynes helt utslagna människor.

Flera städer drabbade

Ökningen av spice har också rapporterats i Floridastäderna Saint Petersburg och Tampa. I Sverige såg polisen för första gången en tillbakagång av spice i början av 2015, efter att användningen exploderat i oktober 2014. Men nya nätdroger rullar ständigt in på marknaden, menar experter.