Man hittad livlös – livshotande skadad

NYHETER

En man i 50-årsåldern hittades livlös i Sollefteå i natt efter vad polisen kallar ”omfattande våld", ”väldigt blodigt” och ”allvarligt och massivt våld”.

Han vårdas nu på sjukhus för livshotande skador. Två personer är skäligen misstänkta.

Vid 02.30-tiden hittades mannen utomhus i Ramsele i Sollefteå kommun.

Enligt polisen var mannen livlös när han hittades. Han fördes till sjukhuset i Sollefteå där han nu vårdas för livshotande skador.

”Mannen är utsatt för omfattande våld”, skriver polisen på sin hemsida och en förundersökning om försök till mord är inledd.

Går det att säga mer om vad som har hänt den här mannen och vilket motiv som kan ligga bakom?

– Nej, inte nu. Det är väldigt blodigt, det är det enda jag kan säga, säger Jan Lidén, vakthavande befäl vid polisen.

Till Örnsköldsviks Allehanda säger vakthavande befäl Markus Holmberg att man är intresserad av allmänhetens iakttagelser.

– Särskilt intressant är Storgatan, Tingsvägen och Torggatan, säger Markus Holmberg till tidningen.

Polisen förtegen

Senare under morgonen meddelade Jan Lidén personen utsatts för våld med ett spetsigt föremål.

– Ja, någon form av skärskador eller stickskador, mer vet jag inte, säger han.

Det var enheten för grova brott som utredde mordförsöket under förmiddagen, och chef Veronica Andersson vill inte gå ut med närmare detaljer eller motiv bakom händelsen. Även den skadades status kan hon inte kommentera.

– Det är väldigt mycket polisarbete som pågår just nu, tekniker är på väg till platsen, och vi vill bekräfta allt i lugn och ro innan vi går ut med fler uppgifter. Det enda jag kan säga är att den här mannen utsatts för allvarligt och massivt våld, vilket rubriceringen försök till mord intygar, säger hon.

Vid 10.20 bekräftade Sollefteå sjukhus att en man vårdas på intensivvårdsavdelningen efter att ha utsatts för grov misshandel och att han har livshotande skador.

Två misstänkta för mordförsöket

Vid 12.20 gick polisen ut med att två personer, i 25-30-årsåldern, hämtats in till förhör. Båda är skäligen misstänkta för mord.

Ännu har man inte gått ut med vad som kan ha föranlett mordförsöket.

Fler förhör har hållits under förmiddagen med personer som kan ha uppgifter om händelsen.

Förundersökningen har lämnats över till kammaråklagare Catharina Kjelsson, som även hon är förtegen om händelseförloppet och eventuellt motiv.

– Det är i ett så pass inledande skede, så jag kan inte svara på frågor om det, säger hon.

Enligt Örnsköldsviks Allehanda har mordförsöket skett inne i en lägenhet i en bostad i centrala Ramsele. Offret har sedan lyckas ta sig ut på gatan, där han föll ihop och hittades av en privatperson.

ARTIKELN HANDLAR OM