Katten Brigit blir en kalsongtjuv på natten

Stjäl herrunderkläder varje natt

1 av 2
NYHETER

Katten Brigit gäckar lokalbefolkningen i Hamilton.

Varje natt ger hon sig ut och stjäl kalsonger och strumpor.

– Det är bara herrunderkläder. Det är väldigt, väldigt konstigt, säger ägaren Sarah Nathan till New Zealand Herald.

”Nu börjar det här bli knasigt” skrev Sarah Nathan från den nyzeeländska staden Hamilton och laddade upp en bild på Facebook. Bilden visar hennes katt Brigit, 6, och en stor samling kalsonger och strumpor.

”Det här är Brigits skörd från de två senaste månaderna. Varje morgon vaknar vi upp till mer. Jag har lagt lappar i alla brevlådor på gatan. Någon måste sakna sina saker”, skriver hon också.

50 strumpor och elva kalsonger

De senaste två månaderna har Brigit kommit hem med elva par kalsonger och över 50 strumpor.

– Det är bara herrunderkläder. Det är väldigt, väldigt konstigt. Hon har väldigt specifik smak, säger Sara Nathan till New Zeeland Herald.

Sarah säger till den nyzeeländska tidningen New Zealand Herald att Brigit alltid varit något av en tjuv, men att den specifika smaken är något nytt.

– I vårt förra hus kom hon hem med lite allt möjligt, herrunderkläder och damunderkläder. En gång kom hon till och med hem med ett hockeybenskydd och en jumper.

”Måste dela med mig så ingen tror att det är jag”

I maj förra året laddade Sarah upp en bild på Facebook på fyra strumpor som Brigit stulit. ”Jag saknar en bikini i storlek 8, har din katt tagit den?” skrev en granne.

Kort därpå dök Brigit upp med en bikiniunderdel, som Sarah la upp en ny bild på.

”Jag måste dela med mig av min katts kriminalitet här, så att det inte är någon som tror att det är jag som stjäl”, skrev Sarah Nathan till sina grannar då.