Ung man skjuten i Solna

1 av 6 | Foto: P-O Sännås
Ung man skjuten i Solna.
NYHETER

En man i 25-årsåldern blev skjuten i Solna i norra Stockholm. Han lämnades på Karolinska sjukhuset vid femtiden på eftermiddagen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Det är mycket blod på den misstänkta brottsplatsen och ett vittne har larmat om smällar.

På polisen är man förtegen om vad som hänt.

– Det finns skador efter skjutning, men det är inte livshotande, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

Polisen misstänker att mannen satt i en bil när han sköts, enligt uppgift till Aftonbladet.

Det finns uppgifter om att mannen har skjutit tillbaka från bilen då det finns skotthål på insidan.

På grund av utredningsläget vill polisen inte berätta vad det är som har hänt, bara att brottet har fått rubriken grov misshandel.

Polisens informatör Albin Näverberg vill varken bekräfta eller dementera Aftonbladets uppgifter om att det rör sig om en man, och att han ska ha blivit skjuten i Stockholmsområdet.

– Vi går inte in på detalj. Det finns skador efter beskjutning och det är inte livshotande, kan jag säga. Men vi får låta det vara där.

Mannen droppades av vid Karolinska i Solna. Polisen berättar att personen mycket riktigt kommit till sjukhuset utan hjälp av ambulans. Nu ska personen höras och brottet utredas.

– Vi har inlett en förundersökning om brott. Man råkar ju inte ut för att bli skjuten bara så där, säger Albin Näverberg.

Fick inte gå hem

En person som bor i porten bredvid den misstänkta brottsplatsen möttes av rigorösa avspärrningar när hen kom hem från jobbet.

– Jag fattade inte att det var mitt hus som var avspärrat först. Jag försökte gå in. Då skrek polisen till mig att jag inte fick gå in eftersom de inte hade hunnit söka med hunden än, säger personen till Aftonbladet.

Först fattade personen inte vad som hänt – sen sjönk det in.

– Fan vad sjukt, någon har blivit skjuten där jag bor. Om jag kommit hem tidigare från jobbet, vad hade hänt då? Jag är lite skakis.

ARTIKELN HANDLAR OM