Misstänkt skottlossning i Mölndal

NYHETER

Vittnen slog larm om en skjutning i Mölndal.

Nu uppger polisen en person i en bil som jagades av ett annat fordon ska ha öppnat eld.

Larmen om skottlossning i Bifrost i Mölndal började komma till polisen vid 16.38. Vittnen uppger att de hört ett flertal skott avlossats och det ska även finnas uppgifter om fordon som lämnat platsen ”hastigt”, enligt polisen.

Enligt polisens uppgifter finns rapporter om en man som kan ha skjutit mot en bil och sedan lämnat platsen till fots.

I nuläget har polisen inte hittat någon skadad eller bevis för att en skottlossning ägt rum.

– Men antalet vittnesmål för att vi utgår från att det ägt rum, säger Stefan Gustafsson vid Göteborgspolisen.

Han uppger att polisen är i området och att insatsen är pågående vid 17.20-tiden. På sin hemsida skriver polisen att de är intresserade av iakttagelser av flera fordon som uppges ha funnits på den misstänkta brottsplatsen:

”Flertalet uppgifter talar om att en ljus och en mörk bil, troligen vit och svart till färgen som kör på grönområden och via cykel och gångbanor” skriver polisen.

Vid 18-tiden kommer nya uppdateringar från polisen:

”De senaste uppgifterna som kommit in till polisen talar om att de två bilar som varit involverade på något sätt jagat varann. I sällskap med de två bilarna har det även varit ett antal mopeder. Skott ska ha avlossats från en person i den jagade bilen.

Polisen har nu även fått bekräftat att det ägt rum skottlossning. Det har gjorts fynd av hylsor på brotssplatsen. Ingen skadad person har återfunnits”.

ARTIKELN HANDLAR OM