Skulle till Israel – vaknade på Mora lasarett

NYHETER

När en kvinna tog fel buss från Vansbro hamnade hon i Sälen och beställde en taxi till Arlanda.

Men när hon somnade trodde taxichauffören att hon fått en stroke – så kvinnan vaknade upp på Mora lasarett.

Hon säger att hon missade sin flight till Israel och har nu anmält taxibolaget.

Enligt Dalarnas Tidningar var det i mitten av februari som kvinnan, som arbetat tillfälligt i Vansbro i Dalarna, skulle med ett flygplan till Israel från Stockholm tidigt på morgonen dagen därpå. Hon skulle ta bussen till Borlänge för att hoppa på tåget där, men råkade hamna på bussen mot Sälen istället.

Först efter två timmar insåg hon den olycksamma missen, enligt vad hon skriver i anmälan till Allmänna reklamationsnämnden.

”Trodde hon fått stroke”

Då kastade hon sig i en taxi i Sälen och bad chauffören att köra henne hem till Stockholm, eller direkt till Arlanda om de skulle vara försenade. När kvinnan, som skriver i hävdar att hon var förkyld, somnat i taxin ska taxichauffören ha kallat på ambulans som kört henne direkt till Mora lasarett.

Chauffören uppges nämligen trott att kvinnan fått en stroke.

– Hon uppfattade mig som en galning och kallade på ambulansen så fort jag somnade, skriver kvinnan i anmälan.

Sjukhuset ska enligt kvinnan själv släppt henne på en gång eftersom man bedömde att hon var frisk. Taxibolaget hade dessutom dragit 8500 kronor från hennes konto, som hon nu vill ha tillbaka. Kvinnan har lämnat in en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden. Hon skriver också att hon missade sitt flyg till Israel.

Taxibolaget: Ord mot ord

Historien har fått stor spridning under dagen. Enligt taxibolaget stämmer det att kvinnan åkt taxi och sedan fortsatt i ambulans till sjukhuset.

– Men vi skulle aldrig tillkalla ambulans om det inte är något, och ambulansen skulle aldrig ta med någon om det inte är fel, säger en ansvarig på taxibolaget, som inte vill bedöma vilket tillstånd kvinnan var i när ambulansen tillkalaldes.

– Jag har tystnadsplikt och kan inte säga så mycket mer, ord står mot ord.

Den ansvarige på taxibolaget säger att de inte tagit ut några överpriser och att allt ”ska vara reglerat”.

Aftonbladet har sökt kvinnan utan framgång. Mora lasarett har ingen mer information om händelsen, enligt deras presstjänst.

ARTIKELN HANDLAR OM