Amanda, 20, kidnappades på jobbet

1 av 3
NYHETER

I två timmar var Amanda, 20, i kidnapparens våld.

Hennes tidningsbil kapades inatt av en för henne okänd man.

Hela tiden kunde hennes mamma Claudia Bellini via telefon höra vad som hände.

– Det var det värsta jag varit med om, säger mamman.

Polisen larmades om händelsen vid halv tre i natt. En dryg kvart tidigare blev Amanda, som jobbar på en transportfirma som kör ut tidningar, kidnappad av en okänd man. Mamma Claudia Bellini och dottern jobbar natt ihop och skulle mötas upp inne i centrala Göteborg efter att avslutat varsin runda. Men en stund innan de skulle ses blev Amanda fånge i sin skåpbil av en okänd man.

– När hon kommer till Radison Blue och lämnar tidningar börjar tumultet med den här personen. Han hoppar in och tar bilen, men hon slänger sig in i skåpet. Hon är 20 år, har arbetsmoral och känner att hon är rädd om bilen, säger Claudia Bellini.

Mamman hörde allt

Han tog kontrollen över skåpbilen och körde iväg i hög fart med öppen bildörr. Eftersom Amandas telefon var inkopplad via bluetooth som vanligt hörde mamma Claudia Bellini allt som skedde i bilen. Hon hörde hur dottern ropade ”jävla idiot” och fattade direkt att det inte var på skämt.

– Jag blir orolig och ropar ”var är du”, säger mamman.

Men Amanda hörde inte sin mamma, eftersom telefonen låg framme i förarhytten. Så Claudia Bellini gav sig ut på jakt efter dottern och körde till hotellet där de senaste hade kontakt. Men ingen var där. Hon träffade en väktare som undrade vad som stod på.

– Jag sa att jag trodde att min dotter blivit kidnappad, säger Claudia Bellini.

Greps efter två timmar

Hon körde runt i centrala Göteborg för att hitta dotter. Men Amanda var borta. Claudia Bellini insåg att hon behövde hjälp och kontaktar polis.

De letade och letade utan resultat. Tillslut kunde polisen via Amandas telefon lokalisera en geografisk plats – bilen var på väg mot Malmö. Polisen i Skåne och Halland gav sig in i jakten.

– Man tänker massa konstiga tankar – är hon skadad, har han gett sig på henne? säger Claudia Bellini.

Efter mer än två timmar i bilen fattade Amanda ett beslut. Bilen, som fortfarande hade öppen sidodörr, körde saktare. Hon hoppade ut och snart fick hon hjälp av en polis.

Den 45-årige mannen kunde gripas av polis strax norr om Trelleborg vid 04.44, mer än tre timmar efter att han kidnappade Amanda. Enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg är han misstänkt för människorov.

”Det värsta jag varit med om”

Claudia Bellini har ännu inte fått träffa sin dotter efter nattens fruktansvärda händelser.

– Det här var det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Jag fick glädjetårar när jag fick höra hennes röst efteråt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM