Delar ut påskägg till de som inte har råd

Nathalie Eriksson är påskens stora välgörare

Foto: Privat
Nathalie Eriksson är helt överväldigad av all positivt respons
NYHETER

Nathalie Eriksson är en riktig påskhjälte.

Hon delar ut påskägg till familjer som inte har råd.

– Det är oslagbart att se ögonen på barnen. Det gör att det är värt varenda minut, säger hon till Aftonbladet.

Nyligen uppmärksammade Arbetarbladet Nathalie Eriksson från Karlsholmsbruk för hennes goda påskgärningar. Allting började med att hon såg ett barn fråga sin mamma efter ett påskägg i mataffären. Mamman sa att de inte har råd och att det får vänta.

– Jag tänkte att det, precis som allt annat i världen, är orättvist och att jag kanske kunde göra någonting åt det. Alla kan inte gör allt, men alla kan göra något, säger hon.

Så Nathalie köpte massor av påskägg, gick in på Facebook och skrev ett inlägg i Facebookgruppen ”Köp och sälj Tierp” och skrev att hon skulle dela ut äggen gratis till familjer som inte har ekonomin till att köpa egna påskägg.

”Finaste jag läst”

Inlägget fick snabbt många positiva kommentarer. ”Finaste jag läst i dag!” och ”Så fantastiskt fint hjärta du har” är bara ett par av dem.

– Det har varit en helt otrolig respons som jag aldrig kunde föreställa mig. Jag är helt överväldigad av all positiv feedback och allt beröm, säger hon.

Hon har redan hunnit dela ut en hel del ägg.

– Jag började med att köpa 27 stycken ägg för 600 kronor. Jag trodde inte ens att jag skulle bli av med dem men de gick åt väldigt fort. Så nu har jag köpt 14 ägg till, säger hon.

Utöver alla positiva kommentarer blir hon kontaktad av människor som vill hjälpa till.

– Folk har hört av sig och sagt att de vill hjälpa till ekonomiskt och med att köra ut äggen. Det är till och med folk som skriver att de vill göra samma sak på sina egna orter, säger hon.

Redan blivit kallad ”påskharen”

Hittills har hon ägnat ungefär en dags arbetstid på att köpa, förpacka och dela ut äggen.

– Det är oslagbart att få se ögonen på barnen och höra kommentarerna från familjerna. Det gör att det är värt varenda minut, säger hon.

Nathelie jobbar inom hemtjänsten och på hennes arbetsplats har hennes goda gärning inte gått förbi.

– Jag har redan blivit kallad påskharen av mina kollegor. Och skämtat om att jag kanske borde säga upp mig och ägna mig åt det här på heltid, säger Nathalie Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM