Har du sett Dominics blockflöjter?

Foto: PRIVAT
Dominic Probert och pappa Magnus Nordahl.
NYHETER

Har du sett ett tygfodral med fem blockflöjter i närheten Polhemsplatsen i Göteborg?

Om svaret är ja, tillhör de troligtvis Dominic Probert, 22.

– Flöjterna stals ur vår bil, säger pappa Magnus Nordahl.

Det var när Magnus Nordahl, 52, och sonen Dominic Probert, 22, från Lund lämnade bilen i ett parkeringshus vid Polhemsplatsen i centrala Göteborg som de fem blockflöjterna försvann. Tjuvarna passade på när far och son åt lunch och fikade.

– Vi var väl borta max två timmar och när vi kom tillbaka upptäckte vi att de tagit våra resväskor, utställningsmaterial som jag har i mitt jobb och en väska som innehåller en dator och hans instrument, säger Magnus Nordahl.

Studerar klassisk musik

Inbrottet skedde någon gång mellan klockan 12 och 14 under skärtorsdagen. Och det är inte vilka flöjter som helst. Dominic Probert studerar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och läser klassisk musik som blockflöjtist.

– Det finns ingen andrahandsmarknad för blockflöjter, men de är jättedyra i inköp för en instrumentalist. De här människorna har ingen aning, för dem är det träpinnar men för Dominic är det hela hans verktygslåda, säger Magnus Nordahl.

Ligger i svart fodral

Han och sonen är mycket ledsna och arga över att ha förlorat flöjterna. Nu hoppas de att någon ska hitta instrumenten – som de misstänker kan finnas kvar i närheten av Polhemsplatsen.

– De ligger i ett mjukt fodral med många fickor som man kan stoppa instrumentdelarna i. Sedan kan man rulla ihop den till en lång korv, säger Magnus Nordahl.

Far och son har nu lämnat västkusten för att fira påsk i stugan. Men Magnus Nordahl kommer tillbaka om någon hittar blockflöjterna.

– Jag har ärenden till Göteborg ganska ofta, men jag kör gärna dit om någon hittar dem, säger han.

Fotnot: Har du hittat Dominics flöjter? Kontakta polisen på 11414 eller mejla [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM