Uppgifter: USA vet vem mannen i hatten är

Den efterlysta tredje mannen.
NYHETER

Amerikanska myndigheter vet identiteten på den efterlysta, vitklädda mannen i hatt från terrorattentaten mot Zaventem-flygplatsen i Bryssel. Det uppger källor till brittiska Sky News.

Han ska dessutom finnas på USA:s terrorlista – likt de två terrorbröderna som redan identifierats.

Den av belgisk polis efterlysta tredje mannen från terrordåden på Brysselflygplatsen Zaventem är känd av amerikanska myndigheter, rapporterar Sky News.

Terroristen känns igen som den oidentifierade mannen iklädd vit jacka och svart hatt från den övervakningsbild som togs på flygplatsen, minuter innan bomberna exploderade på tisdagsmorgonen.

Står på USA:s terrorlista

Mannen i hatten uppges också stå på USA:s terrorlista. Informationen har enligt Sky News bekräftats två gånger av källor till tv-stationen.

Efter att de två självmordsbomberna detonerat vid American airlines-incheckningsdisk inne i avgångsterminalen flydde han attentatsplatsen. Han jagas nu av belgisk polis, som kort efter attentaten gick ut med en efterlysning och bad allmänheten om hjälp att identifiera och hitta mannen.

Tre döda terrorister identifierade

De två bröderna, Ibrahim och Khalid El Bakraoui, som bekräftats ha utfört självmordssprängningarna på flygplatsen och mot tunnelbanestationen Maalbeek nära EU:s och Natos högkvarter stod också på amerikanernas lista över misstänkta terrorister, enligt uppgifter från nyhetsbyrån Reuters.

Aftonbladet har tidigare rapporterat att två av de tre män som fastnade på den övervakningsbild som släppts av belgisk polis har identifierats som Ibrahim El Bakraoui, 29, och Najim Laachraoui, 24, till vänster i bild.

Laachraoui har pekats ut som IS ”europeiska bombmästare” och misstänks ha startat flera ”bombfabriker”, bland annat i Bryssel och Budapest. Hans DNA ska också ha hittats på bombbältena från terrorattackerna i Paris den 13 november.