Lagerlokal brann ner

1 av 4
NYHETER

En storbrand bröt ut i en lagerlokal i södra Halmstad på fredagsmorgonen.

Räddningstjänsten varnade under dagen för explosionsrisk och spärrade av ett större område.

– Vi uppmanar alla att stänga fönster, dörrar och att inte vistas där det är rökigt, sa Conny Eriksson på räddningstjänsten.

En lagerlokal på 10 000 kvadratmeter i Halmstad totalförstördes i en brand under långfredagen. Vid 05-tiden på morgonen larmades räddningstjänsten till platsen där de möttes av lågor som slog ut från lokalen.

– Det är en fullt utvecklad brand. Just nu riktar vi in oss på att begränsa den så att den inte sprids, sa Conny Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad, då.

Risk för explosion

Under morgonen var 35 brandmän på platsen och bekämpade branden. Lokalen ska vara ett logistiklager med tillverkningslokaler. Enligt räddningstjänsten fanns gasflaskor inne i byggnaden.

– Det finns en explosionsrisk, därför har vi spärrat av ett område utanför lokalen.

Väggar och tak rasade in. Räddningstjänsten jobbade under förmiddagen med att bevattna gasflaskorna i byggnaden, vilket enligt dem tar runt ett dygn.

Under eftermiddagen exploderade några gasflaskor och räddningstjänsten misstänkte då att kunde finnas fler kvar i byggnaden.

Allmänheten varnas

Svart tjock rök spreds från branden och alla boende i området uppmanades att stänga fönster, dörrar och att inte vistas där det är rökigt.

– Vi har gått ut med en uppmaning. Det är lite besvärlig rök och branden är inte under kontroll, sa Conny Eriksson på fredagseftermiddagen.

Det är oklart varför branden startat, men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand för att senare kunna göra en teknisk undersökning.