Emma, 38, räddade Catarina från p-bot

Läs fina påskhälsningen från vardagshjälten

1 av 3
NYHETER

Emma hade just parkerat sin egen bil när hon såg några parkeringsvakter som stod och skrev en bot till en annan bil. Då räddade hon dagen för bilägaren Catarina – genom att köpa en parkeringsbiljett åt henne.

– Jag försöker att alltid vara snäll, säger Emma till Aftonbladet.

Det var på Upplandsgatan i Stockholm som Emma Thorsell, 38, hade parkerat sin egen bil och var på väg in i sin port när hon såg några parkeringsvakter som precis skulle till att lappa en annan bil, skriver Expressen.

– Det var väl bara 10-15 minuter kvar tills det blev gratis att parkera så det kändes lite väl nitiskt av vakterna, säger Emma till Aftonbladet.

”Gillar när folk är glada”

Emma bestämde sig då för att göra en liten hjälteinsats och köpte helt enkelt en parkeringsbiljett för tre kronor, precis nog för att täcka kostnaden tills parkeringen blev gratis.

– Jag frågade vakterna om de stod och lappade och när de svarade ja så gick jag och köpte en biljett. Det är väl inte en så stor grej egentligen men jag försöker alltid vara snäll och jag gillar när folk är glada. Ibland köper man ju en biljett men blir sen och får en bot. Jag skulle ha blivit överlycklig om någon gjorde samma sak för mig. Så skrev jag en liten påskhälsning också, säger Emma.

”Världens bästa Emma”

Catarina äger bilen som räddades av Emma. När Catarina kom ut för att köra iväg bilen fann hon parkeringslappen och den fina påskhälsningen från Emma. När Catarina kom hem skrev hon ett Facebookinlägg där hon tackar Emma, som hon inte känner sedan tidigare.

”Världens bästa Emma, vem du än är. De här lapparna hade jag på under torkarbladet när jag kom till min bil på Upplandsgatan idag – istället för en gul remsa. Du får en stjärna i himlen, din omtänksamma människa!”

”Fasen vad bra”

Catarinas inlägg har fått stor spridning och delats över hundra gånger sedan i onsdags. Emma har även fått ta emot mycket beröm för sin beundransvärda insats.

– Responsen har väl egentligen varit lite knäpp. Jag såg att någon kompis skrev ”fasen vad bra”. Hon tyckte att vi skulle starta en Facebook-rörelse där man köper biljetter.

ARTIKELN HANDLAR OM