Gravid svenska har vaknat ur koman

Två svenskar saknas fortfarande

NYHETER

Den gravida svenska kvinnan som skadades svårt efter terrorbomben i tunnelbanan har vaknat ur sin koma, skriver Expressen.

Hon vårdas för svåra brännskador på sjukhus i Bryssel. Samtidigt saknas fortfarande två svenskar.

Den mittersta tunnelbanevagnen exploderade mitt i rusningstid klockan 09.10 på tisdagen. Tåget höll på att lämna stationen Maelbeek i den belgiska huvudstaden när underjorden förvandlades till ett inferno av eld och rök.

En 44-årig gravid svensk kvinna hade precis kommit fram till stationen för att börja sitt jobb på EU-kommissionen, där hon arbetat i 15 år. Hon blev svårt brännskadad av explosionen men kunde ta sig ut på egen hand och ringa sin partner.

Har väckts ur koman

Hon kördes till sjukhus och på grund av sina svåra brännskador försattes hon i koma.

Nu har hon väckts, rapporterar Expressen, och bebisen i magen ska under omständigheterna må bra.

– Jag vet inte när hon får lämna sjukhuset. Vi får se om det är om en månad eller en och en halv månad, säger hennes sambo till tidningen.

31 personer har dödats och över 300 skadats i samband med terrordåden som inträffade i Bryssel. Två svenskar saknas fortfarande.

”Inte fått kontakt”

– Det är två som vi inte har fått någon kontakt med, säger Cecilia Gillberg vid Utrikesdepartementets presstjänst.

UD försöker stötta anhöriga på plats, samarbetar med belgiska mydigheter och har även bett svensk polis bistå i efterforskningsarbetet. UD har ingen uppgift om vad som kan ha inträffat med de saknade svenskarna.