David, 53, sms:ade att han var i säkerhet – dog sedan i tunnelbanan

1 av 3 | Foto: REX MGG
David Dixon dog i terrorattacken i tunnelbanan.
NYHETER

Engelsmannen David Dixon, 53, skickade ett sms och meddelade släktingar att han var i säkerhet efter terrorattentatet på flygplatsen.

Sedan gick han på tunnelbanetåget som senare sprängdes i bitar av en självmordsbombare.

– I morse fick vi de fruktansvärda nyheterna om vår älskade David, uppger hans familj för The Sun.

Den brittiske medborgaren David Dixon, 53, har varit försvunnen sedan attentaten i Bryssel. I dag fick hans anhöriga beskedet att han är en av de personer som avled efter att en självmordsbombare sprängt sig på tunnelbanetåget, några minuter efter att bomberna exploderat på flygplatsen.

Skickade sms

David Dixon skickade ett sms till sin familj efter de första bomberna på tisdagsmorgonen där han skrev att han var i säkerhet. Strax därpå klev han på tunnelbanetåget. I dag fick hans familj veta att han avlidit efter bomben på tåget.

53-årige David Dixon, ursprungligen från orten Hartlepool, arbetade som programmerare och bodde i Bryssel.

Hans familj skickade under dagen i dag ut ett meddelande till brittiska medier.

”I morse fick vi de fruktansvärda nyheterna om vår älskade David. I denna svåra stund skulle hela familjen vara tacksam om vi blev lämnade i fred för att sörja. Vi är tacksamma om ni kan respektera detta, skriver familjen enligt The Sun.

Flera nationaliteter bland de döda

Brittiska UD bekräftar för The Sun att 53-årige David Dixon är en av de avlidna på tåget.

Enligt brittiska medier skadades totalt sju brittiska medborgare i attackernai Bryssel. Tre av dem vårdas fortfarande på sjukhus.

– Vår ambassadpersonal hjälper alla medborgare som drabbats, uppger brittiska UD för The Sun.

Enligt ett officiellt uttalande från Washington dödades två amerikanska medborgare i attackerna. Enligt kinesiska ambassaden i Bryssel ska en kinesisk medborgare ha dödats.