Lucian Majlis, 92, har återuppstått – som påskkärring

1 av 3 | Foto: Ankis guldkant
Majlis Bergström
NYHETER

Efter att ha varit lucia för första gången i sitt liv lovade Majlis Bergström, 92, att det inte skulle bli några fler upptåg.

Men lagom till påsk har hon återuppstått – som påskkärring.

– Det var ju fortfarande tråkigt. Man måste helt enkelt göra någonting, säger hon.

Med ljus i håret och ett rött band i midjan skred Majlis Bergström i slutet av förra året fram över golvet på äldreboendet Solhaga i Sundsvall.

– Det är första gången, jag har väntat nästan 93 år på att få bli lucia, det var en dröm som gick i uppfyllelse, sa hon till SVT Nyheter Västernorrland.

”Sitter ensam och grunnar”

Aftonbladets artikel om luciatåget delades tiotusentals gånger och sajten Sundsvall möter startade en fansida åt Majlis på Facebook. Men trots att framträdandet var en stor succé lovade hon att det inte skulle bli fler upptåg.

– Ja, jag sa det, men det var ju fortfarande tråkigt efter lucia, man måste helt enkelt göra någonting, säger Majlis nu till Sundsvalls Tidning, ST.

Tillsammans med eldsjälen Anki Edlundh Berglund och några vänner på avdelningen Anemonen har hon därför gjort ett nytt framträdande för de boende på Solhaga, den här gången som påskkärring.

– Man sitter där ensam och grunnar och tycker att det är tråkigt. Då måste man hitta på någonting, så det blev det här.

”Som en förfest”

”Så glada, så glada, vi äro alla sex. Vi gör som Majsan säger när det gäller skoj och spex”, hörs Majlis och hennes vänner sjunga i ST:s klipp.

– Vi är en hel hoper med påskkärringar som ska åka till Blåkulla på kvällskröken. Det här är som en förfest, säger Majlis.

Den 31 mars fyller Majlis 93 – återstår att se om det blir ett nytt framträdande då.

ARTIKELN HANDLAR OM