En skadad efter misshandel vid motormässa

1 av 2 | Foto: Jonatan Nilsson/jonatanfilm.se
NYHETER

En man har misshandlats vid köpcentret A6 i Jönköping. I samband med motormässan Elmia har en stor grupp personer samlats vid köpcentret.

– Där har vi gripit en man, säger Tommy Thorngren vid Jönköpingspolisen.

Ett stort antal personer har samlats på köpcentret A6 parkering i Jönköping i samband med Elmiamässan som pågår i staden. Polisen finns på plats med flera patruller och har under kvällen fått in fyra ringa narkotikabrott och omhändertagit tio personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

”Ska ha varit en del blod”

Vid 18.17 inträffade en misshandel på parkeringen. Polisen rubricerade inledningsvis den som grov men misshandeln har nu skrivits ner till normalgraden.

– En man har förts till sjukhus och där vi har gripit en annan man som är född 1978, säger Tommy Thorngren, kommunikationansvarig vid polisens insats i samband med motormässan.

Polisen har ingen klar bild om vad som hänt men säger att mannen hade flera synliga skador.

– Det ska ha varit en del blod, säger Thorngren.

Polisen: De gillar att dricka brännvin

Varje år samlas motorintresserade vid A6-parkeringen med sina fordon och där dricks det ganska friskt, enligt polisen. Vakthavande befäl liknar det vid att ungdomar samlas som ”gillar att dricka brännvin och slåss”.

Det mesta av polisens arbete har under dagen varit förebyggande. Tidigare under dagen bildades milslånga köer på E4:an efter att sju kollisioner inträffat inom loppet av en timme.

Texten uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM