Orolig manifestation i Bryssel

1 av 21
NYHETER

Trots att myndigheterna vädjat till folk att stanna hemma gick tusentals belgare under söndagen ut på gatorna.

Det som började som en lugn manifestation förbyttes i oroligheter när högerextrema demonstranter dök upp och gjorde nazisthälsningar, rapporterar CNN.

Belgisk kravallpolis svarade med vattenkanoner för att mota bort dem.

Söndagens planerade manifestation i Bryssel sköts under lördagen upp på obestämd tid, meddelade arrangören Emmanuel Foulon. Men trots att Bryssels borgmästare och Belgiens inrikesminister uppmanade folk att stanna hemma gick många människor ut på gatorna ändå.

Stampade på blommor

Det som började som en fredlig tillställning förbyttes i oroligheter när hundratals högerextrema demonstranter, bland annat fotbollshuliganer, dök upp på Place de la Bourse i centrala Bryssel, rapporterar CNN. De svartklädda och i vissa fall maskerade personerna skanderade främlingsfientliga budskap, gjorde nazisthälsningar och stampade på blommor som lagts på torget.

Demonstranter som Aftonbladets reporter Karin Ahlborg talat med på platsen säger att de är fotbollssupportrar från städerna Liège, Brygge och Bryssel.

Kravallpolis sköt senare med vattenkanoner mot demonstranterna för att mota bort dem från torget.

Fortsatt terroristjakt

Samtidigt har terroristjakten fortsatt med full kraft i Belgien.

Minst 13 nya räder har genomförts under söndagen – och flera personer hålls kvar efter inledande förhör, skriver flera nyhetsbyråer.

Totalt har nio personer tagits in till förhör och fem av dem har släppts under dagen.