”Jag blev tårögd när de kramade mig”

Trodde hon skulle bli slagen – fick kram och beröm

Foto: Foto: Robin Lorentz Allard/Skärmdump
Marwa trodde att killarna ville henne illa efter inlägget om manshat
NYHETER

Marwa Karim trodde att killgänget skulle slå ner henne för hennes inlägg om manshat.

Men i stället sa det att de backar henne och gav henne en kram.

– Jag blev tårögd när de kramade om mig och jag kunde inte sluta gråta på jobbet, säger hon till Aftonbladet.

Nyligen skrev Svenska hjältar-pristagaren Marwa Karim, 20, ett Facebook-inlägg om manshat. Inlägget handlade om att hon kommer att fortsätta kalla sig manshatare fram till att män slutar våldta kvinnor och börjar stå upp för kvinnors rättigheter. På grund av inlägget har hon fått ta emot flera dödshot.

– Jag vet att alla män inte är idioter. Men just nu under dom senaste dagarna så är det bara män som har dödshotat mig och min familj till och med, säger Marwa Karim.

Därför blev hon livrädd häromdagen när hon stod och väntade på bussen till jobbet och märkte att ett killgäng stod och pratade om henne.

– Jag hade känslan att av det var de här killarna var ute efter nu när dom fick syn på mig. För blicken dom gav mig, dom såg så arga ut, säger hon.

”Kommer få en smäll i ansiktet”

När bussen kom följde killarna efter Marwa in på bussen. Och när hon gjorde sig beredd för att kliva av gjorde killarna detsamma.

– Jag tänkte ”Helvete, antingen kommer jag få en smäll i ansiktet eller så kommer dom här grabbarna för att diskutera om mitt inlägg manshat”.

En av killarna frågade om det var hon som fick pris på ”Svenska hjältar”-galan. Det som hände sen berättar Marwa om i ett uppmärksammat Facebook-inlägg. Killarna ville inte slå henne, utan ge henne beröm.

Vi har läst ditt inlägg om manshat. Vi trodde först att du hatade alla män men du har så rätt i det du skriver. Jag har en syster som är lika gammal som dig. Fortsätt med det du gör, du inspirerar oss alla och stärker våra systrar”, sa de enligt Marwa.

”Det bästa som hänt”

Sen kramade de henne.

– Jag blev tårögd när dom kramade om mig och jag kunde inte sluta gråta på jobbet. Det var de absolut bästa som har hänt efter mitt inlägg. Om jag inte var stressad till jobbet så hade jag fan bjudit ut dom alla fem, säger Marwa Karim.

Läs hela Marwas inlägg om händelsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM