Flera bilar i olycka på E4

1 av 3
NYHETER

En masskrock inträffade på E4:an norr om Huskvarna. Fem bilar och 12 personer var inblandade.

Räddningstjänsten i Jönköping uppgav att långa köer har bildats efter olyckan.

Nu har trafiken släppts på igen.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

En trafikolycka inträffade på E4:an strax söder om Vättersmålen norr om Huskvarna. Polisen fick in larmet klockan 14.32.

Orsaken var en kökrock och polisen säger att fem bilar och 12 personer var inblandade. Två personer fick föras med ambulans till sjukhus för kontroll.

Totalstopp i norrgående

Långa köer bildades efter olyckan, uppger räddningstjänsten i Jönköping.

– Det finns personal på plats som inväntar bärgare tillsammans med polisen. Det som är mest strul är att det är en och en halv mil långa köer, säger Christian Falk, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Han säger att det är en klassisk kökrock. Alla personer har kommit ur bilarna och mår förhållandevis bra. Det blev totalstopp i norrgående riktning. Vid 16.30 kunde trafiken släppas på igen.

– Vi har ju haft lite problem med framkomligheten, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

– Det jag kan tänka mig är att det är påstrafiken, för det är högre tryck än på en vanlig måndag, säger han och uppmanar alla bilister på vägarna att hålla avståndet.

Köer även tidigare

I dag var också sista dagen för Elmiamässan, en motormässa i Jönköping, som lockat ett stort antal besökare. Den har även orsakat fler bilar på vägarna i området vilket i lördags resulterade i milslånga köer när flera bilar krockade på E4:an. Då inträffade sju krockar inom loppet av en timme.

ARTIKELN HANDLAR OM