Moderater vill förkorta sommarlovet

NYHETER

Korta sommarlovet och inför tre terminer.

Det föreslår Moderaterna i Stockholm, som menar att det kan leda till bättre skolresultat, gynna socioekonomiskt svaga elever och göra att familjer lättare får ihop vardagen, skriver Svenska Dagbladet.

Foto: KATRIN JAKOBSEN

Ökad undervisningstid betyder att fler lärare behövs och lärarbristen är redan stor – 87 000 lärare måste anställas fram till 2019, enligt utbildningsdepartementet.

– Det är inget vi kan göra över en natt en sådan här förändring, men vi ser gärna att Stockholm blir pilot i ett sådant här försök, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr, till tidningen.

Hon är medveten om att alla barn inte kommer att uppskatta förändringarna, men menar att de på sikt kommer att vara "tacksamma".

– Många mindre barn kanske inte blir jätteglada. Men jag tänker att på längre sikt kommer de kanske vara tacksamma att det fanns politiker som kunde se att genom att säkra upp undervisningen kunde de ta sig vidare till högre studier eller få bättre kunskapsresultat och klara sig betydligt bättre i framtiden än vad man kanske annars hade gjort, säger Anna König Jerlmyr.

TT-Aftonbladet