Ola och hans fru hittade kroppen

Kvinna hittades mördad på stig i skogen

1 av 11
NYHETER

Silverdalen/Stockholm. Ett par som var på besök i byn Silverdalen hittade den döda kvinnans kropp. Hon låg på en stig i skogen, på mage med ansiktet vänt mot marken.

– Jag ropade ”Hallå! Hallå!” för att se om det var något liv i henne. Men hon var helt stilla, säger Ola, 56.

Kvinnans 54-åriga make har gripits misstänkt för mordet.

Vid 17.30-tiden på tisdagen fick polisen larm om en död kvinna i byn Silverdalen, Hultsfreds kommun.

Det var Ola, 56, och hans hustru som slog larm. De passade ett hus åt en släkting i Silverdalen och strax efter klockan 17 tog frun en promenad. När hon kom in i skogen vid Silverån såg hon något på marken, det såg ut som en skadad eller död person. Kvinnan blev orolig och gick tillbaka för att hämta sin man. När paret återvände till platsen såg de att det var en kvinna som låg på marken.

– Hon låg på mage med ansiktet mot marken, säger Ola.

Kvinnan varken andades eller rörde sig.

– Jag ropade ”Hallå! Hallå!” för att se om det var något liv i henne. Men hon var helt stilla, säger Ola.

Det hade regnat under morgonen och Ola fick känslan av att kvinnan hade legat länge i det blöta gräset. Han noterade att det fanns skräp i hennes hår men såg inga skador på kroppen.

– Jag var alldeles framme vid kvinnan. Men jag rörde henne inte, säger han.

”Det är obehagligt”

När kvinnan inte gav ifrån sig något ljud kallade han på sin fru som väntade en bit bort. De beslutade sig för att ringa polisen.

Ola vill inte uppge sitt efternamn och hans maka vill vara helt anonym.

– Jag tycker det är obehagligt. Man vet ju inte vem som springer omkring häruppe, säger hon.

Den döda kvinnan anmäldes som försvunnen under måndagen. Samma kväll hörde en granne i området ett fruktansvärt skrik från skogen.

– Det var väldigt hjärtskärande. Min första tanke var att det var en kvinna som behövde hjälp. Sedan hörde jag mansröster, säger Jessica Lockström, 48 år.

Jessica hade gått ut altanen för att röka när hon hörde skriket. Det lät som det kom från skogen intill Silverån. Inte långt ifrån den plats där den döda kvinnan påträffades.

– Jag har så dåligt samvete nu. Jag ångrar verkligen att jag inte väckte min man eller ringde polisen. Men man tror inte att sådant ska hända här i Silverdalen.

Kvinnans make, en 54-årig man hemmahörande i Hultsfreds kommun, greps under natten till tisdagen. Han är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.