Tvingades byta kläder för att få flyga

Skapar upprop på internet

1 av 3 | Foto: Faksimil/Facebook
De här shortsen ansågs för korta.
NYHETER

Maggie McMuffin stoppades från att kliva på ett plan som skulle ta henne hem. Anledningen? Flygpersonalen tyckte att hennes shorts var för korta, skriver Washington Post.

Det var den 18 maj som Maggie McMuffin, som använder namnet på scen när hon dansar burlesk, skulle flyga hem till Seattle från New York. Hon flög iklädd en tröja och svartvitrandiga shorts, vilket gick bra under sträckan New York-Boston. Men när hon skulle kliva på planet hem till Seattle stoppades hon av flygpersonalen för att hennes shorts var för korta.

Fick springa och köpa byxor

Hon vägrades inträde på planet om hon inte bytte om. Då hon bara hade med sig handbagage på planet fanns inget plagg hon kunde skyla sig med utan tvingades springa ut till en butik i terminalen och köpa ett par pyjamasbyxor. Senare på kvällen twittrade Maggie om händelsen.

”Hej Jetblue! Jag skulle på ett anslutningsflyg i Boston från New York. Fem minuter innan jag skulle kliva på stoppades jag.”

Skapat upprop på internet

Bilderna på Maggies shorts har cirkulerat på internet och många har stöttat henne under hashtaggen #bootyshortsupport som blivit en symbol för sexualiseringen av kvinnokroppar.

– Utöver mina händer och ansikte så visade jag kanske bara tio centimeter hud. Allt annat var täckt, jag bröt inte mot några lagar, säger Maggie till NBC.

Flygbolaget, JetBlue, har bett om ursäkt till Maggie och erbjudit henne ersättning för resan men Maggie ser hellre att de ser över sin policy.

– Jag flög ju med JetBlue tidigare samma dag vilket innebär att det inte är en policy hos dem utan bara väldigt subjektivt.