Två killar hånade Julies kropp – här är hennes perfekta svar

1 av 2 | Foto: Facebook
Två killar kommenterade Julies kropp när hon solade i bikini.
NYHETER

Jag förstår inte hur man kan sola i bikini när man ser ut som hon gör”, sa en av killarna som hånade Julie Ransby när hon låg och solade på sin gård. Nu ger hon dem svar på tal i ett hyllat Facebookinlägg, skriver danska TV2.

Danska 25-årige Julie Ransby låg och solade på sin gård när hon hörde att två unga män pratade om henne. Männen, som trodde att hon inte hörde dem, kommenterade hennes utseende.

Jag förstår inte hur man kan sola i bikini när man ser ut som hon gör”, ”Nej det är inte så jävla vackert” sa de.

"Jag har inte mindre rätt att ha bikini”

Männen ska ha skrattat och gått därifrån och Julie, som känner sig äcklad och chockad över beteendet, kände att hon var tvungen att ge svar på tal på Facebook.  

Det är helt normalt och naturligt att sola i en bikini när det är 26 grader. Det är skrämmande att vissa män (och kvinnor) har en förvrängd bild av när en kvinna kan, och inte kan, sola i en bikini. En bikinikropp anses, av någon anledning, vara något du bara har om du är smal.

Men nu ska jag berätta för dig en sak!! Om jag vill ha en bikini och visa mina stora lår, mina mormorsarmar och muffinmage så ska ingen tala om för mig att jag inte kan det. Om jag vill dansa nedför gatan med skinkorna och brösten dallrande i takt till Justin Timberlake iklädd i bikini så gör jag det. Oavsett storlek, form och kroppsfett. Bara för att jag inte är storlek 0 (och aldrig kommer att vara) så har jag inte mindre rätt att ha bikini”, skriver hon i sitt inlägg.

”Viktigt att stå upp för den man är”

I skrivande stund har hennes inlägg och bild över 65 000 gillamarkeringar och över 13 000 delningar.

– Jag la upp bilden för att alla kvinnor ska känna sig bekväma med hur de ser ut – oavsett vad de väger, säger hon till danska TV2.

Hon tycker att det känns bra att bilden har nåt ut till så pass många, och hon har ett meddelande till alla ungdomar som tvekar på att ta på sig badkläderna.

– Det spelar ingen roll hur du ser ut. Om det är någon som inte tycker att din kropp faller den i smaken så är det deras problem. Det är du som ska leva med din kropp, det är viktigt att stå upp den man är.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook