Flera skadade vid kraftig turbulens

NYHETER

34 passagerare och sex personer ur kabinpersonalen skadades när ett Malaysia Airlinesplan drabbades av kraftig turbulens under en flygning mellan London och Kuala Lumpur, uppger flera medier.

Både passagerare och personal fick uppsöka vård efter att planet landat.

Bilder som lagts upp på sociala medier visar hur matbrickor, kuddar och annat kastats ut i flygplansgången under de kraftiga skakningarna som uppkom när planet flög över Bengaliska viken.

Passageraren Harith Azman skriver på Facebook: ”Jag tycker att piloterna gjorde sitt bästa för att flyga hem oss i säkerhet. Mina föräldrar var på toaletten vid tillfället och min pappa slog huvudet i flygplanets tak.”

Lyftes ut på bår

Den statliga nyhetsbyrån Bernama rapporterar att en kvinna, iförd nackkrage, lyftes ur planet på bår.

”Malaysia Airlines har hjälpt de 378 passagerarna och personalen ombord på MH1, och ber om ursäkt för eventuella besvär som orsakats av denna händelse som berodde på vädret och som var helt utanför vår kontroll”, skriver flygbolaget i ett uttalande.

Malaysia Airlines försöker komma tillbaka efter de två flygkatastroferna 2014 då först MH370 försvann i mars och MH17 sedan sköts ner när det flög över Ukraina fyra månader senare.

TT