Brand på skärgårdsö – kvinna befaras innebränd

1 av 4
NYHETER

Räddningstjänsten ryckte ut på ett larm om en skogsbrand på Muskö i Stockholm.

När brandmännen närmade sig rökpelaren möttes de av en brännskadad man som berättade att hans hustru fanns kvar i ett hus.

– Huset är helt nedbrunnet och vi befarar att kvinnan är innebränd, säger Torsten Kjell, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Strax före 23.30 på söndagen såg en privatperson en rökpelare stiga från ön Muskö i Stockholms skärgård och larmade räddningstjänsten.

Räddningstjänsten ryckte ut i tron om att det rörde sig om en skogsbrand men det visade sig vara ett hus som stod i lågor.

– När den första styrkan nästan är framme möts de av en lindrigt brännskadad man i bara underkläder som säger att det är hans hus som brinner. Man får även reda på att mannens fru förmodligen är kvar i huset, säger Torsten Kjell, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Polisen uppger dock att mannens skador är allvarliga.

Letade förgäves i närområdet

När räddningstjänsten var framme vid platsen var huset nästintill nedbrunnet. Man sökte förgäves efter kvinnan i närområdet.

– Det fanns en möjlighet att kvinnan hade kunnat ta sig ut och försökt ta sig till säkerhet. Men vi hittar henne inte när vi letar. Nu är huset helt nedbrunnet och vi befarar att kvinnan är innebränd, säger Torsten Kjell.

Tekniker ska undersöka

Brandplatsen är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning. Det är än så länge okänt hur branden uppstod.

Enligt Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen, fördes en person till sjukhus för vård av sina brännskador.

– Brandorsaken är mycket oklar. Av utredningstekniska skäl har vi upprättat en anmälan om mordbrand. Det gör vi för att kunna få våra tekniker till platsen. Förmodligen kommer det dröja ett tag innan platsen är tillräckligt sval för dem att arbeta på, säger hon.

Enligt polisen var det ett fritidshus som brann ned.