Rogers skylt ska hålla tjuvarna borta

Foto: Privat.
Roger har fått nog av inbrottstjuvar.
NYHETER

Roger Kullander har fått nog av inbrotten i sitt område.

”Tjyvjävel skyll dig själv!” står det numera på en skylt i hans trädgård.

– Jag är trött på de som inte kan skilja på ditt och mitt, säger han.

Roger Kullander bor i Brukmon utanför Karlstad. Enligt honom har området drabbats av en inbrottsvåg på senare tid. Nu har han tröttnat och satt upp en skylt med texten ”Tjyvjävel skyll dig själv” i sin trädgård, vilket NWT var först med att uppmärksamma.

– Kulmen var när de var här och snodde min fyrhjuling, jetski, lite färger, verktyg och däck, säger han.

Vill ha sina saker ifred

Roger och hans granne brukar vara ute och titta efter okända människor i området. Han säger att han inte brukar vara så noga med att låsa in sina grejer, men den här gången hade han gjort det.

– Det syntes ju på Facebook att jag var i Göteborg och sprang Göteborgsvarvet, så de kanske tog den vägen. Det vet jag inte.

Efter inbrottet blev Roger less på att inte få ha sina saker ifred och satte upp den egentillverkade skylten. Sedan la han upp en bild på skylten på sin Facebooksida.

– Jag håller på lite med racing så jag får en del gillningar för det. Men den här bilden fick över 800 gillningar. Det tyder på att gemene man är trötta på inbrott och folk som inte kan skilja på mitt och ditt.

”Har ingenting emot folk”

Mängder av människor har kommit och tittat på skylten och tagit bilder.

Fick den inte lite motsatt effekt? Du satte väl upp den för att hålla folk borta?

– Jo, så är det ju. Men jag har ingenting emot folk. Det är folk som inte kan låta bli mina grejer som jag har någonting emot.

Tror du att den hjälper?

– Ja, folk får ju upp ögonen för det i alla fall. Det är bra att de får upp ögonen och börjar tänka på varför det går folk där de inte ska vara, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Karlstad