Kraftig snickeribrand i Umeå

NYHETER

En kraftig brand utbröt vid 17-tiden på onsdagen i ett snickeri i Umeå. Enligt räddningstjänsten försvåras släckningsarbetet av de kraftiga vindarna.

Det var vid 17-tiden på onsdagen som SOS fick larm om en pågående brand vid Stöcke träindustri i Umeå.

Branden ska enligt uppgift ha startat någonstans mellan spånförrådet och pannrummet men vad som ligger bakom är ännu okänt enligt Christer Björkman på räddningstjänsten Umeå.

- Släckningsarbetet pågår för fullt då det just nu brinner i både taket och väggarna. Vi försöker därför att begränsa branden och stoppa spridningen till intilliggande industrier.

Enligt Christer Björkman ligger det en båtindustri bara 10-12 meter från det brinnande snickeriet men i dagsläget ska den inte vara hotad. Inga antändliga vätskor ska heller finnas i snickeriet.

Kraftiga vindar försvårar

28 brandmän från tre olika brandstationer deltog i släckningsarbetet. Vad som orsakat branden är ännu okänt men man misstänker inget brott i samband med händelsen. Inga personskador har heller rapporterats.

- Vi vet i dagsläget inte vad som orsakat branden utan bara att det brinner för fullt och att de kraftiga vindarna försvårar släckningsarbetet och gör det svårt att komma åt.

Byggnaden totalförstördes

Vid 22-30-tiden meddelade räddningtjänsten att branden var under kontroll men att efterarbete skulle pågå under resten av kvällen och natten. Någon spridning till närliggande byggnander hade heller inte skett.

– Det brinner fortfarande och vi har personal kvar på platsen men branden är under kontroll och kommer inte att sprida sig. Byggnaden är inte övertänd men totalförstörd, säger Christer Björkman.