Anlagd brand på förskola i Farsta

Foto: ANDERS AHLGREN
Någon misstänks ha tänt eld på förskolan.
NYHETER

En av Farstaängskolans lokaler i Farsta totalförstördes sedan någon misstänkts ha tänt på byggnaden under torsdagskvällen.

Som mest deltog 30 brandmän i släckningsarbetet.

Larmet inkom till räddningstjänsten vid 23-tiden på torsdagskvällen. När räddningspersonalen kom till platsen slog lågor ut från en av de tre byggnaderna som finns på platsen.

– Vi har räddningspersonal från fyra stationer på plats som försöker att släcka branden och begränsa spridningsrisken till omkringliggande byggnader, sa Tony Frank, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, vid 00.30-tiden.

Branden misstänks vara anlagd

Enligt Tony Frank misstänker man att branden är anlagd sedan någon tänt på utsidan av förskolebyggnaden. Han vittnar även om att det varit lite stökigt i området under kvällen med mindre anlagda bränder.

– Någon eller några har bland annat tänt på skräp i närheten. Dock är det ganska vanliga företeelser så här års i samband med alla skolavslutningar, då det är mycket folk som rör sig utomhus och somliga tycker det är kul när det brinner, säger Tony Frank.

Inga personskador har rapporterats och ingen verksamhet ska ha pågått i byggnaden vid det aktuella tillfället. Dock har byggnaden fått omfattande skador enligt Tony Frank.

Omfattande skador på byggnaden

Vid 2-tiden hade antalet brandmän på platsen minskat betänkligt. En styrka fanns dock kvar för eftersläckning.

Stora delar av byggnaden uppges ha totalförstörts i branden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farsta

Bränder