Skulle adoptera ett barn – chockades på väg till BB

”Svårt att förklara känslorna”

1 av 3
Alla barn i familjen Lewis.
NYHETER

Familjen var på väg till BB för att adoptera ett barn när telefonen ringde. På andra sidan luren var det sjukhuset – som meddelade att de skulle få med sig dubbelt så många barn hem.

Familjen Lewis älskar barn. Paret Allison och Josh har tre egna samt ett barn som de adopterat. I oktober förra året fick familjen Lewis, via en bekant, frågan om att adoptera ett barn från en gravid kvinna som inte skulle kunna ta hand om barnet. Familjen tvekade inte utan tackade ja på en gång. Föga anade de då att de skulle få adoptera två barn istället för ett, skriver Little Things.

”Extatisk och överväldigad”

När sjukhuset ringde och sa att mammans värkar hade börjat satte sig hela familjen i bilen för att köra den tio timmar långa resan mellan deras hem i Alabama till sjukhuset i North Carolina. Mitt under färden fick de ett samtal från vännen som ordnat med adoptionen.

– Har Josh båda händerna på ratten?, frågade vännen och meddelade att man på ultraljudet upptäckt att det inte var ett utan två barn som skulle födas.

– Det är svårt att beskriva känslorna man hade just då. Jag var extatisk, överväldigad, livrädd och lättad, säger Allison till Little Things.

”Tror inte det kommer klara sig”

Men telefonen ringde ytterligare en gång under färden till sjukhuset. Denna gång med mer dystra nyheter.

– Jag är hemskt ledsen men just nu är vi på väg för att göra ett akut kejsarsnitt och de tror inte att det andra barnet kommer att klara sig, förklarade vännen över telefon. När familjen kom fram till sjukhuset visade det sig att båda barnen överlevt men att det ena barnet fötts med en hjärnskada. Doktorerna förklarade för Allison och Josh att de inte behövde ta hand om det andra barnet då de inte räknat med mer än ett barn. Men föräldrarna stod på sig.

– Att välja Ava, som dottern heter, som vårt barn var en av de svåraste sakerna vi någonsin gjort, säger Allison till Little Things.

”Vi har så mycket kärlek”

Ava Leigh Lewis heter dottern som efter flera veckor på sjukhus äntligen fått komma hem till sin nya familj. Dessvärre innebär hjärnskadan hon föddes med att Ava inte kommer att bli äldre än några år.

– Vi får ständigt besök från sjukhuspersonal som påminner oss om att Avas liv kommer ta slut fortare än vi vill. Men de vet att vi har mycket kärlek att klämma in på en kort tid.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Adoption