Misstänkt våldtäkt på Summerburstfestivalen

1 av 2 | Foto: IZABELLE NORDFJELL/TT
En kvinna har anmält att hon blivit våldtagen i samband med Summerburst i Stockholm.
NYHETER

En 19-årig kvinna anmälde under fredagskvällen att hon blivit utsatt för en våldtäkt.

Våldtäkten ska ha skett inne på musikfestivalen Summerbursts område.

– Vi ska undersöka om det finns övervakningsfilmer från området, säger Fredrik Andersson vid polisen.

Strax efter klockan 21 på fredagskvällen anmälde kvinnan våldtäkten, som ska ha inträffat någon gång mellan 19.10 och 19.21.

– Hon tog kontakt med en polispatrull på området med hjälp av en vän, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Det är i nuläget oklart var våldtäkten ska ha ägt rum.

– Just nu vet vi bara att det var på festivalområdet. Vi har hållit förhör med henne och hon har åkt till sjukhus för kontroll. Vi har ingen misstänkt just nu.

Finns det något signalement?

– Det finns ett vagt signalement men vi går inte ut med det just nu, det är så vagt att det nog inte skulle hjälpa utredningen, säger Fredrik Andersson.

Ska kolla kameror

Under lördagen kommer polisen att leta vittnen till händelsen och hålla ett nytt förhör med kvinnan. Man kommer också att överväga att begära ut filmer från tunnelbanan och närliggande butiker när det finns ett mer utförligt signalement.

– Det fanns dock ingen övervakningskamera på själva festivalområdet.

Kvinnan uppges inte ha fått några allvarliga fysiska skador.

Summerburstfestivalen äger rum på Gärdet i Stockholm under fredag och lördag. Under gårdagskvällen var 20 000 personer på plats. Förutom våldtäkten beskrivs evenemanget som lugnt.

– Det har varit en och annan misshandel, ett olaga hot, ett tjugotal ringa narkotikabrott och ett 30-tal personer omhändertogs, säger Fredrik Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm