Studenter i tårar – missar balen på grund av strejken

1 av 2
"Ovissheten är väldigt påfrestande” säger Sandra Olsson.
NYHETER

De skulle fira att de tar studenten med en resa till Cypern. Men nu är de fast och riskerar att missa sin studentbal hemma i Luleå på måndag.

– Obeskrivligt. Balen är bara en gång i ens liv och så hände något sådant här, säger Sandra Olsson.

Sandra Olsson, 18, och hennes vänner är fast på Cypern. De hade åkt till ön för att fira att de skulle ta studenten. Nu riskerar de att missa studentbalen om de inte lyckas ta sig hem.

– Vi skulle ha flugit i går kväll. När vi fick beskedet att det inte gick grät jag, och många andra med mig.

Sandra Olsson och hennes klasskamrater kommer från Luleå och det är ett 50-tal studenter som har åkt med på resan.

Svårt att få besked

Hon berättar att det har varit svårt att få besked om vad som händer. Vid ett tillfälle uppfattade gruppen det som att de skulle få borda planet, men när de kom dit var det stängt. Istället fick de veta att de bara skulle få tillbaka sitt bagage.

– Ovissheten är väldigt påfrestande, säger Sandra Olsson.

Hon säger att missa balen vore förskräckligt. Hennes klänning kostar mer än flygbiljetten och nu börjar det bli tunt i kassan. Sandar Olsson har så att hon kan lägga ut för att ta sig hem, men inte alla kompisarna. Sandra Olsson har lyckats hitta en flight till Stockholm, men vet ännu inte hur hon ska ta sig hela vägen hem balen är på måndag.

– Det här är jättetrist. Obeskrivligt. Balen är bara en gång i ens liv och så hände något sådant här.

– Jag tror det kommer lösa sig för mig, men tror inte att alla kommer hinna. Jag tycker att SAS borde kunna prata med piloterna och komma överens. 

ARTIKELN HANDLAR OM