Därför kommer läkaren aldrig kasta sina blodiga skor

Foto: Facebook
Josuha kommer aldrig kasta sina skor
NYHETER

Läkaren Joshua Corsa jobbade under natten då 49 personer dödades och 53 personer skadades i attacken mot nattklubben Pulse i Orlando.

Den 12 juni, efter att mänskligheten visat sitt onda ansikte, så såg jag det bästa av mänskligheten kämpa tillbaka”.

Det här är mina arbetsskor från i lördags natt. De är helt nya, inte ens en vecka gamla. Jag kom till jobbet i morse och såg dem i hörnet i mitt arbetsrum bredvid högen av smutsiga arbetskläder”, skriver läkaren Joshua Corsa, vid Orlando Regional Medical Center, i ett Facebookinlägg som delats av över 280 000 personer.

”Vet inte vem som var vem”

Han jobbade natten då 49 personer mördades och 53 skadades när terroristen Omar Mateen gick till attack mot den populära gayklubben Pulse i Orlando – masskjutningen som är den dödligaste någonsin i USA:s historia.

På dessa skor, insuget mellan fibrerna, finns blod från 54 oskyldiga människor. Jag vet inte vem som var heterosexuell, vem som var homosexuell, vem som var svart eller vem som var latinamerikan. Det jag vet är att de kom till oss i våg efter våg av lidande, skrikande och död. Och på något sätt, i detta kaos, utförde läkare, sjuksköterskor, tekniker, poliser, ambulanspersonal och andra, superhjälte-bedrifter av medkänsla och omsorg”.

”Jag vill aldrig glömma den kvällen”

Jousha skriver att han alltid kommer att se offrens ansikten i blodfläckarna, men också ansiktena på de som gav sitt allt för att hjälpa. Det är en del jobb kvar att göra, och han kommer att ha på sig skorna tills den sista patienten lämnar sjukhuset.

Och då kommer jag att ta av dem och ha dem på mitt kontor. Jag vill se dem framför mig varje gång jag går till jobbet. För den 12 juni, efter att mänskligheten visat sitt onda ansikte, så såg jag det bästa av mänskligheten kämpa tillbaka. Jag vill aldrig glömma den kvällen”.

Läs hela inlägget här nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM