Pizzerian har hittat Emanuel, 13

1 av 2
NYHETER

Pizzeriaägaren Musa Tancer hittade 1 000 kronor, en trisslott och ett kuvert som det stod ”Emanuel” på.

Efter en väldigt uppmärksammad efterlysning har Emanuel Ippolito, 13, nu hittats.

– Det känns konstigt att en så liten grej har blivit så stor, säger Emanuel själv till Aftonbladet.

I helgen hittade Musa Tancer ett kvarglömt kuvert på sin pizzeria Pizza Roma i Göteborg. På det stod det Emanuel och i det låg låg en Trisslott, två femhundrakronorssedlar och ett kort: ”Ha en fin dag! Och dessutom är du bäst”, stod det.

Därefter efterlyste Musa Emanuel på pizzerians Facebooksida, vilket Aftonbladet tidigare har rapporterat om. Efterlysningen delades tusentals gånger.

”Herregud, det måste vara Emanuel”

Efter ett par samtal från personer som utgett sig för att vara Emanuel har den riktiga Emanuel nu hittats. Det var Emanuels mamma Anni som hittade efterlysningen.

– Hon skulle läsa en nyhet på Aftonbladet och så såg hon det här och sa ”Herregud, det måste vara Emanuel”, säger Emanuels pappa Hjalmar Ippolito.

Det visade sig att Emanuel var en 13-årig balettdansör. Kuvertet hade han fått i present av sina föräldrar efter att ha gjort sin avskedsföreställning på Svenska balettskolan.

– Jag märkte inte ens att det var borta. Jag var väldigt trött efter föreställningen och skulle bara köpa en pizza. När mamma ringde och sa att hon hade läst om det i tidningen blev jag väldigt chockad, säger Emanuel Ippolito.

”Hade ingen aning om att det var så mycket pengar”

Det tog fyra dagar från att Emanuel tappade bort kuvertet till att mamma Anni läste om det i tidningen.

Hur kunde du inte märka att det var borta?

– Jag visste inte vad det var i presenten. Jag fick det av mamma när hon tackade för föreställningen. Jag hade ingen aning om att det var så mycket pengar i, säger Emanuel.

Nu har familjen tackat Musa och de andra killarna på pizzerian för att de gjorde efterlysningen. Innan Emanuel fick tillbaka kuvertet fick han svara på några frågor om dess utseende för att säkerställa att han var den rättmätiga ägaren.

– Jag hade inte trott att de skulle spara det, men det var jättetrevliga killar. Jag gav dem en blomma. De var jättesnälla, säger han.

Var det någon vinst på lotten?

– Jag har inte skrapat den än, säger Emanuel.

Ska dansa i New York

Nu bär det av till New York för Emanuel. Där ska han dansa på American Ballet Theatre innan han börjar på Kungliga teaterns balettskola i Köpenhamn till hösten. Familjen vill passa på att tacka alla som hjälpt Emanuel att få tillbaka kuvertet.

– Hade det inte varit för hjälten Musa och alla som har hjälpt till hade det här gått oss helt förbi. Det här var i sista sekunden, vi åker ju snart, säger Hjalmar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg