Man knivskars på Burger King

NYHETER

Under natten till fredag knivskars en man i halsen inne på Burger King vid Järntorget i Göteborg. Tillståndet för den knivskurne är allvarligt. En man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för grov misshandel.

Det var vid 02.15-tiden natten till fredag som polis larmades till Burger King vid Järntorget i Göteborg med anledning av ett bråk. En man i 20-årsåldern hade knivskurits i halsen och kördes till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Vid 8-tiden på fredagsmorgonen meddelade sjukhuset att tillståndet för mannen är allvarligt.

Två gärningsmän är misstänkta

Det var personalen på Burger King som larmade polisen. Under tiden tiden man inväntade ambulans ska man ha hållit en trasa för mannens sår för att stoppa blodflödet. En man i 30-års åldern greps i samband med händelsen. Han anhölls senare under fredagen, misstänkt för grov misshandel.

Polisen misstänker att ytterligare en man varit inblandad i händelsen. Han befinner sig i nuläget på fri fot och tros vara den som hållit i kniven.

- Han är fortfarande på fri fot och vi vet i nuläget inte vem han är. Vi vet att han och den andra gärningsmannen ska ha känt varandra på något sätt, säger Tomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Bar Adidas-tröja och har långt hår

Enligt Fuxborg har man signalement på den misstänkte mannen.

– Han ska ha långt hår, cirka 180 centimeter lång och haft på sig en Adidas-tröja. Han ska också ha ett relativt nytt ärr under ena ögat.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel alternativt dråpförsök.

Vid 11.30-tiden uppgavs att mannens tillstånd fortfarande var allvarligt.

– Han är svårt skadad, säger Tomas Fuxborg.

Försökte försvara en berusad kvinna

Under dagen har polisen hållit förhör med den skadade mannen. Upprinnelsen till bråket ska enligt honom ha varit att han försökt avstyra att männen försökte locka med sig en avsevärt berusad kvinna. Enligt polisen har även flera vittnen berättat om samma sak.

– Han ska ha försökt förhindra detta och blev då attackerad, berättar Tommy Nyman på polisen i region Väst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Göteborg