Taxibil besköts vid bråk i Malmö

NYHETER

Under lördagsmorgonen blev en taxibil beskjuten i centrala Malmö. Upprinnelsen tros ha varit ett bråk mellan två kunder på platsen. Tre personer är i nuläget gripna.

– Taxibilen har träffats av minst ett skott men ingen ska ha kommit till skada, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral region syd.

Det var strax efter klockan sex på lördagsmorgonen i samband med ett bråk på Stora Kvarngatan i Malmö som någon ska ha skjutit mot en taxibil på platsen. Taxibilen ska ha träffats av minst ett skott men ingen person uppges ha kommit till skada.

Tre personer är gripna

Platsen pärrades av och vissa tekniska fynd gjordes, bland annat en pistol, som misstänkts ha använts i samband med skjutningen. Även taxibilen är beslagtagen och kommer att genomgå en teknisk undersökning. Enligt Expressen ska två kunder, en man och en kvinna, ha börjat bråka när de skulle kliva in i bilen. När chauffören inte ville plocka upp dem ska mannen ha riktat en pistol och avlossat ett skott mot föraren.

– Skottet tog väldigt nära där han satt, säger Mats Attin, inre befäl på polisen i Malmö till tidningen.

Enligt Jimmy Modin, presstalesperson på polisen i Region Syd, är tre personer gripna och en fjärde ska ha hämtats till förhör under morgonen.

Ingen misstänkt för skotten

– En 24-årig kvinna är gripen och anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. Två män, 19 och 18 år, är gripna misstänkta för grovt vapenbrott. I nuläget finns ingen gripen misstänkt för själva skjutningen, säger Jimmy Modin till Aftonbladet.

Enligt Expressen ska den gripna kvinnan vara samma som var med vid bråket och ska ha gripits då hon vägrat uppge skyttens identitet. Ärendet rubriceras som försök till mord. Exakt hur många skott som avlossats är fortfarande oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö