Man bodde med tolv flickor – misstänks för sexbrott

Ska ha fått två barn med en nu 18-årig kvinna

1 av 2
NYHETER

Mannen i Pennsylvania levde tillsammans med tolv flickor.

En av dem ska han ha fått som ”gåva” efter att ha hjälpt hennes föräldrar ur en ekonomisk knipa.

Nu har Lee Kaplan, 51, gripits misstänkt för flera sexbrott.

– Det är en galen situation, säger polismannen John Krimmel till Philadelphia Inquirer.

Foto: LOWER SOUTHAMPTON POLICE DEPARTMENT / AP
Lee Kaplan, 51, levde i sitt hus i Pennsylvania med tolv flickor.

Polisen slog till mot huset i Bucks County i den amerikanska delstaten Pennsylvania sedan en granne slagit larm.

I den lilla byggnaden fanns förutom Lee Kaplan 12 flickor och deras föräldrar. Den yngsta av barnen var bara några månader gammal och uppges vara Kaplans dotter.

– Vi hittade fler barn hela tiden. Det är en helt galen situation, säger polisen John Krimmel till tidningen Philadelphia Inquirer.

I flera år har grannarna misstänkt att något inte stod rätt till i huset, som hade igenbommade fönster. Flickorna, som alla bar blå klänningar, verkade inte må bra, tyckte grannarna.

De sågs ibland titta ut genom fönsterspringorna, men verkade aldrig vistas utomhus. Husägaren, 51-årige Lee Kaplan, hävdade dock envist att han levde ensam.

När grannen Jen Betz såg att det fanns en bebis i huset slog hon larm till polisen.

– Då insåg jag att något måste göras, säger hon, enligt lokal media.

Ska ha gett bort sin dotter

När flickorna förhördes rullades en historia upp som har chockat USA.

Lee Kaplan ska ha bott tillsammans med de tolv flickorna och deras föräldrar. En av flickorna, som nu är 18 år gammal, ska han ha fått som ”gåva” av föräldrarna när hon var 14.

Kaplan ska ha hjälpt flickans föräldrar, som tillhör den kristna gruppen Amish, ur en ekonomisk kris. Föräldrarna har sagt till polisen att de riskerade att förlora sin gård. Då kom 51-åringen till undsättning och gav dem pengar.

Flickans pappa har uppgett att han gjort research på nätet och kommit fram till att det inte var olagligt att ge bort sin dotter.

Kaplan ska ha fått två barn, som nu är sex månader respektive tre år gamla, med 18-åringen. Enligt polisen har de levt som man och hustru.

Amish-sekt

Amish-paret säger att de övriga nio flickorna som bodde hos mannen är deras barn. Det finns dock inga dokument som kan styrka det, enligt polisen. Ingen av flickorna var inskrivna i någon skola, uppger tv-kanalen CBS.

De som tillhör Amish-sekten undervisar så gott som alltid sina egna barn, hemma eller i Amish-skolor, och ett problem för den som vill hoppa av är att medlemmarna sällan finns registrerade genom födelsebevis eftersom de undviker traditionell sjukvård.

Polis har sökt igenom huset i jakt på ledtrådar som kan hjälpa dem att pussla ihop historien. I nuläget är det oklart hur 51-åringen och Amish-föräldrarna fick kontakt med varandra.

I förhör har en del av barnen talat positivt om mannen. Polis anser att de visar tecken på att ha ”hjärntvättats” av honom.

Lee Kaplan och föräldraparet har gripits. Kaplan misstänks för flera sexbrott mot den nu 18-åriga kvinnan och föräldrarna bland annat för att ha utsatt barn för fara.

Flickorna har tagits om hand av de sociala myndigheterna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spädbarn