5-åring attackerad av puma i Colorado

Foto: COLOURBOX
NYHETER

Under fredagen attackerades en femårig pojke av en puma tio mil nordväst om Aspen i Colorado.

För att rädda sin son fick mamman slita ut pojken ur djurets käftar enligt CNN.

Det var när pojken och hans äldre bror lekte utomhus som mamman hörde skrik från trädgården. Hon sprang då ut och såg att en puma hade attackerat hennes yngsta son. För polisen berättar mamman att hon fysiskt fick dra sonen ur djurets käftar för att rädda honom.

Fick skador i ansiktet och på halsen

Pojken fördes först till Aspen Valley Hospital men transporterades sedan till barnsjukhuset i Denver där han fick behandling för sina skador.

Trots den omskakande händelsen uppges pojkens tillstånd vara stabilt. Han ska dock ha fått skador både i ansiktet, på huvudet och halsen. Även mamman togs om hand för mindre skador på händer och ben.

Efter attacken spårades puman upp och avlivades enligt polisen som nu söker efter ytterligare en puma som ska ha setts i området under samma dag.

Uppmanar att slå tillbaka

Trots att pumor inte är ovanliga i Colorado så är de svåra att få syn på. Även attacker med pumor är sällsynta med mindre än ett dussin dödsfall i Nordamerika under mer än 100 år.
På The Colorado Parks and Wildlifes hemsida finns dock råd om hur man ska göra om man ändå råkar stöta ihop med en. En av uppmaningarna är just att kämpa emot och slå tillbaka.

"Folk har framgångsrikt slagits tillbaka med både stenar, pinnar, mössor, jackor, trädgårdsredskap och sina bara händer", enligt webbsajten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Colorado