Svarta lådorna från Egyptair-planet svårt skadade

Utredare: ”Det kommer ta tid att få svar”

1 av 24 | Foto: REUTERS
En av de svarta lådorna från det kraschade Egyptair-planet.
NYHETER

De svarta lådorna från det kraschade Egyptair-planet i Medelhavet har börjat undersökas.

Men nu varnar utredarna för att det kommer att ta lång tid innan vi får veta vad som orsakade 66 människors död, skriver Sky News.

Egyptairs flight MS804 lyfte från Paris mot Kairo när det plötsligt försvann från radarn mellan den grekiska ön Kreta och Egyptens norra kust den 19 maj i år. Samtliga 66 personer ombord planet dog i kraschen.

Nu har undersökningen inletts av de två svarta lådorna, också kallade färdskrivare, som hittades djupt i Medelhavet. Därmed hoppas anhöriga till offren äntligen få svar på vad som egentligen hände den där dagen i maj.

Experter: ”Tar lång tid”

Men utredningen kommer inte vara så enkel, befarar utredarna. Lådorna, som kunde bärgas i fredags, är mycket skadade och fick plockas upp i delar från havets botten, rapporterar Sky News. Nu varnar därför experter och utredare för att ”det kommer ta lång tid och en massa kraft” att undersöka dem.

Planet var utrustad med två svarta lådor. Den ena är en flight data recorder (FDR) med teknisk information, den andra en cockpit voice recorder (CVR) som spelar in samtalen i cockpit.

Enligt utredarna är det ännu för tidigt att säga vad som ligger bakom den tragiska händelsen, men de kan än så länge inte utesluta att det var en terrorattack.

Kraschade planet MS804 – detta har hänt

ARTIKELN HANDLAR OM