Insatsstyrkan åkte fast för fortkörning - vägrade betala böter

NYHETER

Det gick lite väl fort när specialpoliser från Insatsstyrka Syd körde mellan Växjö och Malmö i samband med terrordådet i Paris i fjol. Men när trafikpoliser stoppade bilen vägrade chauffören att betala böter och döms nu i tingsrätten.

Det var i november förra året, bara några dagar efter terrordådet i Paris, som specialpoliser från Insatsstyrka Syd körde mellan Växjö och Malmö, vilket Smålandsposten var först att berätta om.

Körde förbi trafikpoliser

Poliserna, som hållit i en utbildning i Växjö, ville på grund av det förhöjda hotbilden tillbaka till Malmö så fort som möjligt. Men på riksväg 25 vid Ryssby trampade chauffören lite väl mycket på plattan och i stället för den angivna hastigheten på 100 km/h var bilen uppe i 120 km/h.

I samband med detta körde insatsstyrkans chaufför om en civil polisbil, varpå trafikpoliserna genast började följa efter bilen i fyra kilometer innan det tog stopp.

Inga förmildrande omständigheter

Chauffören ska i samband med fortkörningen vägrat att godkänna böterna på 2 400 kronor, varpå fallet togs upp i Växjö tingsrätt. Enligt domstolen ska fortkörningen inte omfattas av några förmildrande omständigheter varpå polismannen nu döms till att betala böterna.

ARTIKELN HANDLAR OM