Springer tillsammans – för att låta klasskompisen vinna

Rektorn: ”Det var rörande att se”

NYHETER

Elvaårige Rory Kettle har Downs syndrom och skulle ha sin sista idrottsdag med klassen. Då höll hans klasskamrater armarna om varandra och sprang tillsammans så att Rory kunde vinna sprintloppet, skriver brittiska Daily Mail.

En grupp mellanstadieelever rörde föräldrarna till tårar när de lät Rory vinna det sista loppet under klassens sista idrottsdag tillsammans. När loppet startade lade de andra klasskamraterna armarna om varandra och sprang efter Rory in på en delad andraplats.

”Rörande att se”

Eleverna hade själva kommit på den fina gesten, helt utan inblandning från de vuxna.

– Precis innan loppet kom barnen fram till mig och frågade om det var okej att de gjorde på det här sättet. Det var väldigt känslosamt och rörande att se, säger skolans rektor Mariclare Potterton till Daily Mail.

”Vet inte hur fantastiska de är”

Till hösten splittras klassen, som gått tillsammans sedan förskolan, när det är dags att börja högstadiet. Avslutningen kunde inte ha blivit bättre, enligt en av elevernas mamma.

– Alla som var där och tittade på grät ögonen ur sig, ungarna vet inte hur fantastiska de är. Rory's mamma kunde inte tro sina ögon, men barnen betedde sig som att det inte var något särskilt, säger Michelle Drury till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM

England