Detaljen avslöjar Mark Zuckerbergs skräck för hackare

1 av 2
NYHETER

Forskare har slagit larm om att hackare kan spionera via datorns kamera.

Mark Zuckerberg verkar ha lyssnat på varningsropen.

En nytagen bild visar att han tejpat över sin laptops kamera och ljudingång, skriver Daily Mail.

Är du rädd för att någon vill spionera på dig genom kameran på din dator?

Då ser det ut som att du är i gott sällskap.

Under tisdagen publicerade IT-entreprenören Mark Zuckerberg en reklambild tagen vid sin arbetsplats. Då skvallrade en detalj i bakgrunden om hans beryktade paranoia, vilket har fått användare på sociala medier att gå i spinn.

Har tejpat för kameran

På Facebook-grundarens skrivbord står nämligen en bärbar dator med förtejpad kamera och ljudingång, vilket uppmärksammats av bland annat Daily Mail.

Nu går spekulationerna varma kring huruvida Zuckerberg drabbats av hackerskräck. Forskare har tidigare varnat för att hackare kan spionera via datorers kameror utan att användaren kan märka det.

Som Aftonbladet tidigare skrivit har de amerikanska forskarna Stephen Checkoway och  Matthew Brocker vid ansedda Johns Hopskins University kommit fram till att hackare kan komma åt kamerorna i Appledatorer utan att lampan som indikerar att kameran är på lyser.

130 miljoner på personlig säkerhet

Det är inte första gången som Zuckerbergs säkerhetsmedvetande uppmärksammas. Redan för sju år sedan avslöjades det att massmejl som han skickade ut till medarbetare på Facebook var individuellt anpassade. På så vis skulle Zuckerberg kunna identifiera en eventuell läcka i företaget, rapporterade Gawker.

De senaste fem åren har Facebook spenderat drygt 130 miljoner kronor på personlig säkerhet åt Zuckerberg och hans familj, skriver Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM