Mammans vädjan: Håll avståndet!

1 av 2 | Foto: Privat
Jennie uppmanar bilister att hålla avståndet.
NYHETER

Bilfärden hem var en skräckupplevelse för Jennie Hermansson och hennes tvååriga son Hilmer, skriver Göteborgsposten.

– Jag vet att det inte krävs några höga hastigheter för att orsaka skada, säger hon till Aftonbladet.

I tisdags körde 30-åriga Jennie Hermansson, från Kungsälv, på E6:an med sin tvååriga son Hilmer sovandes i baksätet. Bilfärden var allt annat än trevlig.

– Jag upptäckte att jag hade en lastbil som låg bakom mig. Till slut var den så nära att att jag varken såg registreringsplåten eller rutan på den.

I och med att den låg så nära inpå hade den aldrig hunnit minska hastigheten om Jennie hade behövt bromsa.

– Lastbilar har ju en längre bromssträcka än en bil har.

”Tanken gör att magen knyter sig”

Med detta i åtanke skrev hon ett Facebookinlägg om händelsen när hon kom hem. I inlägget uppmanar hon förare att tänka på att hålla avståndet.

Skulle jag behövt bromsa in hade föraren inte haft en möjlighet i världen att få stopp på lastbilen utan den skulle kört rakt in i min bil och i baksätet av bilen sitter det finaste jag har, min son Hilmer!! Den tanken gör att min mage knyter sig. Jag förstår att man som yrkeschaufför kan känna sig stressad men man kommer inte fortare fram för att man kör upp i baken på bilen framför, istället kan det bli så att personerna i bilen och du själv inte får komma fram alls”.

– Nu hände det ju inget men ”tänk om”.

Har blivit påkörd bakifrån

Hennes uppmaning gäller dock inte bara lastbilschaufförer utan även andra bilister.

”Detta är inget unikt för just denna föraren utan det händer nästan varje gång man kör ute på vägarna, både andra bilister och lastbilschaufförer glömmer helt bort att hålla avstånd till fordonet framför. Så snälla snälla medtrafikanter, tänk på varandra och HÅLL AVSTÅND!”

Det är flera gånger som hon varit med om att bilar ligger så tätt bakom. För några år sedan var det dessutom någon som körde in i henne.

– Jag var tvungen att skrota bilen, säger hon och fortsätter:

– Jag vet att det inte krävs några höga hastigeter för att orsaka skada.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik