Alligator flyttad efter dödsattacken i Orlando

1 av 11 | Foto: Orange County Sheriff's Office, Florida
Lane Graves, bara två år gammal, drogs ner av en alligator i sjön på Disneyhotellets område i Orlando, Florida. Efter 16 timmars sökande hittades hans kropp.
NYHETER

Myndigheterna i Orlando, Florida, är ”övertygade” om att de hittat alligatorn som dödade tvåårige Lane Graves vid Walt Disney World Resort i förra veckan.

Sex alligatorer har fångats in och arbetet med att ta bort alligatorn från den konstgjorda sjön i anslutning till parken har nu avbrutits. Myndigheterna är säkra på att alligatorn bakom attacken är en av dem som fångats in och flyttats från området, enligt ett uttalande.

Lane Graves, 2, var på semester med familjen, föräldrarna Matthew och Melissa Graves och sin fyraåriga storasyster, och incheckad på Disney Grand Floridan Restort när den tragiska händelsen inträffade i förra veckan.

Pojken lekte på standkanten vid nöjesfältet Disney World Orlandos område när en alligator högg tag i honom och drog med sig honom ner i vattnet. Senare hittade dykare honom död omkring tio meter från stranden.

När olyckan inträffade fanns skyltar som varnade för att simma i sjön, men de sade ingenting om alligatorer. Nya varningsskyltar har nu satts upp.

Efter dödsolyckan har uppgifter även kommit om att Disney sedan tidigare varnats för att alligatorerna kom farligt nära hotellgästerna.

ARTIKELN HANDLAR OM