Sjukhusets fina gest – Karin fick se sin son ta studenten

1 av 2 | Foto: Facebook
Sjukhuset uppfyllde Karins högsta önskan.
NYHETER

För danska Karin Gielsgaard var det inte en självklarhet att få se sin son ta studenten då hon ligger i respirator på intensivavdelningen.

Men sjukhuset bestämde sig för att uppfylla hennes högsta önskan.

I tisdags var det dags för dansken Allan Gieldsgaard att ta studenten. Hans mamma Karin Gielsgaard ville självklart inte missa sin sons stora dag. Sonen fyllde dessutom 20 år.

Men för Karin Gielsgaard var det inte helt självklart att kunna närvara. Hon ligger nämligen i respirator på intensivavdelningen på Holstebro sjukhus i Danmark sedan en tid tillbaka.

Uppfyllde hennes önskan

Sjukhuset visste om Karins stora önskan – och bestämde sig därför för att lösa detta. De ställde upp med en läkare, en sjuksköterska och sjuktransport till Lemvig Gymnasium, 32 kilometer bort från sjukhuset, på sonens studentdag.

Sjukhuset har delat med sig av historien på sin Facebooksida. I inlägget berättar överläkaren Jon Lindskov Eriksen, som arrangerade det hela, att det blev en fin upplevelse för Karin.

Enligt honom hade de all nödvändig utrustning med sig, bland annat en respirator. Rent praktiskt var de tvungna att transportera henne i rullstol till klassrummet.

”En dag som gav ökad livskvalitet”

Exakt klockan 10:48 kom Allan ut till sin familj och vänner, sedan var det dags för kaka och kaffe, säger Jon Lindskov Eriksen i inlägget. 

I korridoren utanför salen satt Karin redo att gratulera sin son – både hans fullbordade examen och 20-årsdag. Ett dubbelt firande för Karin och hela familjen och en dag som gav ökad livskvalitet och omväxling för en patient som varit inlagd länge (...). En festlig avslutning på en mycket bra dag, både för patienten, familjen och sjukhuset”.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark