Han räddade 1 000 hundar från att ätas

Foto: Facebook
Han räddade 1000 hundar.
NYHETER

Amerikanske Marc Ching begav sig till den årliga hundfestivalen i Kina för att rädda några av hundarna som annars hade blivit mat, skriver Mashable.

I tisdags började den årliga hundfestivalen i den kinesiska staden Yulin. Under tio dagar firar man genom att äta hundkött som enligt traditionell kinesisk tro ska hjälpa kroppen att klara av värmen. Man räknar med att cirka 10 000 hundar dödas under perioden.

Räddade hundar från sex slakterier

Festivalen får flera djurrättsaktivister att engagera sig, en av dem är den amerikanske aktivisten Marc Ching. I tisdags kunde han meddela på sin ideela Facebooksida att han och hans följeslagare Valarie Ianniello lyckats frigöra 1000 hundar från sex olika slakterier.

Men det har inte varit helt lätt. Enligt honom har han misshandlats och tagits in på förhör av myndigheter under sin resa till Yulin. Även den lokala polisen ska ha försökt att stoppa honom och hans team av volontärer, för att de inte skulle kunna avslöja hur hundarna lider.

”Hundarna är våra vänner”

Även aktivister som är verksamma i Kina var på plats under festivalen.

– Vi kom till Yulin för att berätta för människor att hundarna är våra vänner. De borde inte döda hundarna på ett så grymt sätt och många av hundarna som de dödar är husdjur, säger en av aktivisterna Yang Yuhua enligt Mashable.

Och deras arbete verkar ha gett resultat. Enligt Wendy Higgins vid Humane Society International så har det rapporterats att det var färre hundar som dödades i år. En annan anledning kan vara det växande motståndet mot hundköttsindustrin i landet.

Även de lokala politikerna i Yulin har själva tagit avstånd från festivalen och har förbjudit anställda att delta. Dessutom har de stängt vissa hundmarknader och slakterier.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Kina