Larm om beväpnad man på biograf i Tyskland

1 av 7
NYHETER

En beväpnad gick in på en biograf i tyska Viernheim, uppger Bild.de.

Mannen ska ha skjutit i luften och orsakat panik.

Den misstänkte gärningsmannen sköts till döds av polis vid 16.50-tiden, enligt delstatens inrikesminister Peter Beuth som uppger att ”ingen gisslan ska ha skadats”.

Är du på plats? Har du sett något? Kontakta oss!

Larmet ska ha kommit vid 15-tiden, enligt Bild.de. Frankfurter Allgemeine uppgav att de inledande vittnesmålen gjorde gällande att mannen var maskerad och tungt beväpnad då han gick in på biografen och sköt ett skott i luften. Tyska Focus skriver att mannen enligt vittnen haft ett patronbälte över axeln när han gick in på filmstaden som ska heta Kinopolis.

Bild uppger att det ska ha använts tårgas inne på biografen och att flera av de skadade påverkats av den.

Kring 20 och 50 personer har skadats, rapporterar Reuters.

Gärningsmannen ska ha barrikaderat sig i biografen och höll då gisslan.

Vid 16.52 kommer rapporterar i tyska medier om att den beväpnade mannen är gripen, knappt två timmar efter det första larmet.

Lokala tv-kanalen Hessenschau uppger dock att tyska inrikesministeriet har bekräftat att gärningsmannen är ihjälskjuten under insatsstyrkans inbrytning.

Peter Beuth, delstaten Hesses inrikesminister, uppger att det är oklart om gärningsmannen haft ett riktigt vapen eller inte, enligt The Telegraph.

Ministern uppger att gärningsmannen sköts till döds av insatsstyrkan efter att ha gjort någon form av motstånd när de försökte gripa honom.

Myndigheterna uppger efter att dramat var över att ingen skadats allvarligt utöver gärningsmannen.