Övningskörare kraschade genom vägg till äldreboende

1 av 2 | Foto: Christoffer Tuulik/Dagsmedia.se
En övningskörare brakade under natten mot midsommarafton in i en tegelvägg på ett äldreboende i Nykroppa utanför Filipstad.
NYHETER

En person som var ute och övningskörde störtade i natt av vägen och in i ett äldreboende i Nykroppa utanför Filipstad.

– Det blev ett stort hål i väggen och främre delen av bilden landade i sovrummet till en av lägenheterna, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Klockan 23.13 på torsdagskvällen, natten till midsommarafton, larmades polisen till en adress i Nykroppa utanför Filipstad i östra Värmland.

– Det var en bil med en kvinna som övningskörde och en handledare om körde genom en vägg och in i ett rum till ett äldreboende. Det blev ett stort hål i väggen och främre delen av bilden landade i sovrummet till en av lägenheterna, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

”Behärskade inte bilen”

– Som tur var blev det inga skador, varken på personerna som satt i bilen eller någon inne i lägenheten.

Om någon befann sig i lägenheten när bilen kraschade in i kortväggen kan polisen inte uttala sig om under de tidiga morgontimmarna.

Omständigheterna kring olyckan är oklara.

– Hon behärskade väl inte bilen, så hon gjorde väl ett misstag och körde av väggen, Per-Arne Eriksson vid Värmlandspolisen.

Kvinnan ska ha haft ett giltigt körkortstillstånd. Mannen i passagerarsätet som agerat handledare ska dock inte ha haft vare sig ett giltigt svenskt körkort eller genomfört en handledarutbildning.

Utländskt körkort

– Mannen som äger bilen tillät henne köra bilen men han har ett utländskt körkort och inte ett giltigt svenskt. Efter ett år måste man nämligen byta ut sitt körkort mot ett svenskt vilket han inte har gjort.

Polisen rubricerar inledningsvis händelsen som vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Då äldreboendet ägs av kommunen kopplades kommunjouren in under natten.