Fylla och misshandel i midsommar

NYHETER

Polisen har haft fullt upp i natt, då fylla och misshandel har kantat midsommarfirandet på flera håll i landet.

– Vi har haft flera misshandelsfall, olaga hot, skadegörelse, fylleri och liknande. Det har varit precis så att bilarna har räckt till. Vi har fått prioritera vad vi skickat bilar på, säger Magnus Modig, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Den allvarligaste som inträffat i Stockholmsområdet är en man som knivskars i Skarpnäck sent på fredagskvällen och fick föras allvarligt skadad till sjukhus.

Grov misshandel

Även i Södra Sverige har det varit mycket jobb för polisen.

– Vi har ett grövre brott, en grov misshandel på Öland. En person är förd till sjukhus medvetslös med allvarliga skador och två personer är gripna, säger Marie Keismar, vakthavande befäl vid polisregion Syd, som beskriver natten som värre än en vanlig helgnatt.

I de norra delarna av landet har det varit mycket bråk och fylla i samband med midsommarfirandet, flera har gripits för rattfylleri.

– Det har varit en hel del fylleri, det har varit en hel del misshandel, så det har varit mycket att göra för patrullerna i region Nord, säger Michael Liljenberg, vakthavande befäl, polisregion Nord.

Lugn natt

På andra håll i landet beskrivs firandet som relativt lugnt, utan allvarligare incidenter.

– Det har varit som en lugn helgnatt skulle jag vilja påstå. Lite fester har vi haft med lite stök, vi har haft en del fyllon i länet, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Inte heller i de västra delarna av landet ska firandet ha gått över styr.

– Det beskrivs som att det är ganska lugnt. Det är mycket folk ute men de har trevligt, säger Stefan Mohoff, operatör på polisregion Väst.

TT