Brand i förskola i Göteborg

NYHETER

Nytorpsskolan i Hammarkullen i nordvästra Göteborg förstördes i natt i en kraftig brand.

– Någon anmälare har sett ungdomar krossa fönster till skolbyggnaden och sedan har det börjat brinna i en mindre byggnad, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Larmet inkom till polisen klockan 00.40, natten mot måndag.

Räddningstjänsten är snabbt på plats vid skolbyggnaderna i Hammarkullen och en polispatrull ansluter kort därefter.

– Väl på plats konstateras sönderslagna rutor och skadegörelse på Nytorpsskolan och en intilliggande förskola 25-30 meter från själva huvudbyggnaden, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisregion Väst.
Branden uppges vara fullt utvecklad. Vid halv två, två-tiden, en timme efter att larmet kom in, var branden under kontroll.

– Vi kommer att vara här flera timmar till, men branden är under kontroll, sa Dan Lindqvist vid Göteborgs räddningstjänst till Aftonbladet.

Platsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. I nuläget kan varken räddningstjänst eller polis uttala sig om möjlig brandorsak. Det finns uppgifter som tyder på att branden var anlagd.

– Vi har ingen ingen misstänkt och inget annat än vittnet som säger att flera ungdomar varit på plats och krossat rutor i samband med att branden startade.

En förundersökning har inletts gällande mordbrand.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg